Burnos irigatoriai

Rodoma 1 - 23 iš 23 įrašų
Rodoma 1 - 23 iš 23 įrašų
Rodoma 1 - 23 iš 23 įrašų

Daili, spindinti sveikų dantų šypsena yra tobulo įvaizdžio dalis, lemianti ne tik estetiką, bet ir pasitikėjimą savimi. Nuo mažų dienų greičiausiai daugelis prisimena skiepijamą kas rytinę ir vakarinę rutiną – dantų valymą. Niekam ne paslaptis, kad dantų šepetėlis ir dantų pasta yra vienos svarbiausių priemonių, norint užtikrinti burnos higieną ir gerą dantų būklę. Tačiau šiandien mes turime naujausių technologijų dovanojamų galimybių spektrą, todėl galime drąsiai teigti, jog vien dantų valymu burnos higiena neapsiriboja. Ji turi būti kompleksinė, o tai reiškia, kad įtraukiama kur kas daugiau priemonių. Viena iš jų yra daugeliui gerai žinomi tarpdančių siūlai arba moderni jų alternatyva – burnos irigatoriai, neabejotinai patiksiantys tiems, kurie mėgsta puikų rezultatą ir komfortą.

Kodėl svarbu tinkamai valyti tarpdančius?

Kalbant apie dantų priežiūrą ir burnos higieną tai nuomonių galima išgirsti visokiausių. Daugelis puikiai žino, kad dantų valymas yra svarbi procedūrą, tačiau neretas pamiršta, jog ne mažiau dėmesio reikia skirti ir tarpdančiams. Kodėl taip svarbu tinkamai ir labai preciziškai juos valyti?

Burnos bakterijoms „susitikus“ su seilėmis ir maistu burnoje ant dantų kaupiasi baltos apnašos, kurias kasdien ir stengiamės pašalinti dantų šepetėliu. Tinkamai jų nepašalinus palaipsniui jos kietėja, o tai gali lemti dantų akmenų formavimąsi. Pastarieji sukelia kariesą ir daugelį dantų bei dantenų ligų. Matyti, jog tai grandininė reakcija, kai viena mažesnė problema sąlygoja didesnės atsiradimą. Labai atsakingai valant dantis šepetėliu galima tas apnašas nuo dantų pašalinti, tačiau išvalyti jas iš tarpdančių – misija itin sudėtinga. O juk daugelis puikiai žinome, kad maisto likučiai yra linkę daugiau ar mažiau įstrigti tarp dantų. Likęs ten maistas, apnašos gali sukelti labai rimtų problemų. Štai todėl yra būtina atsakingai rūpintis ne tik dantimis, bet ir tarpdančiais. Jų valymas turi būti kasdienis ritualas, atliekamas valantis dantis ryte ir vakare, taip pat tarpdančius rekomenduojama specialiomis priemonėmis išvalyti kaskart pavalgius, kad neužsiliktų maisto likučių.

Tarpdančių valymas gerokai sumažins apnašų susidarymą bei jų kaupimąsi tarp dantų, o tai reiškia, kad užkirsite kelią dantų ir dantenų ligoms, apsaugosite dantis nuo ėduonies, gerinsite dantenų kraujotaką ir drauge jas stiprinsite.

Kas yra burnos irigatorius?

Burnos irigatorius yra specialus prietaisas, skirtas ypatingai burnos priežiūrai tiems asmenims, kurie nešioja breketus, turi protezus ar serga dantenų ligomis. Burnos ertmės irigatorius yra nepamainomas nešiojant dantų karūnėles, kadangi šio prietaiso esmė – efektyviai išplauti visus maisto likučius, esančius tarpdančiuose ar užstrigusius už breketų.

Burnos priežiūrai skirtas irigatorius dažnai parduodamas toje pačioje komplektacijoje kaip ir elektriniai dantų šepetėliai, nors gali būti parduodami ir atskirai. Dideliu populiarumu pasižymi šiuolaikiniai bevieliai burnos irigatoriai.

Burnos irigatoriai gali būti: bevieliai, elektriniai, skirti vaikams, kelioniniai ir kt. Nepriklausomai nuo jų tipo, naudojant tokį prietaisą dantų valymas bus efektyvus ir padės užtikrinti tinkamą burnos higieną. Patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Koks burnos irigatoriaus veikimo principas? Šis prietaisas veikia pulsuojančia vandens srove, kuri padės efektyviai ir labai lengvai, nededant daug pastangų, pašalinti maisto likučius bei įvairias dantų apnašas iš tarpdančių bei žemiau dantenų.

Burnos irigatorius PRIEŠ Tarpdančių siūlą

Sakysite, o kam įsigyti prietaisą, jei galima ir toliau naudoti vieną populiariausių priemonių valyti tarpdančiams – tarpdančių siūlą? Skirtumas tas, jog siūlas tarpdančiams valyti daugiau ar mažiau dirgina dantenas, o burnos irigatorius nekelia jokio diskomforto dantenoms. Negana to, vienas iš privalumų yra prietaiso tinkamumas žmonėms, kurie nešioja dantų plokšteles, breketus.

Nors dantų siūlas valo labai gerai, visgi jis negali pasiekti dantų vidinėse pusėse, nelygumuose esančių apnašų, taip pat kitose sunkiau prieinamose vietose. O štai pulsuojanti irigatoriaus srovė gali preciziškai išvalyti nešvarumus net labai sunkiai prieinamose vietose.

Burnos irigatorių privalumai:

· Kalbant apie irigatorių privalumus pirmiausia visuomet išskiriamas šių prietaisų spartumas bei labai lengvas naudojimas. Tai reiškia, kad efektyviai tarpdančių priežiūrai reikės skirti labai nedaug laiko. O naudotis irigatoriumi galės ir suaugusieji, ir net vaikai. Palyginti su dantų siūlu, tai irigatoriumi išvalyti tarpdančius užtruksite kur kas trumpiau.
· Lengvai pasieksite net itin sunkiai prieinamas vietas, giliausius tarpdančius – tai dar vienas kertinis šių prietaisų privalumas.
· Šie prietaisai ne tik valo, bet ir nedirgina dantenų, net atvirkščiai, jas švelniai masažuoja ir stimuliuoja, taip gerindami kraujotaką jose.
· Paprastai nemažai keblumų su dantų ir tarpdančių priežiūra turi tie, kurių burnoje yra implantų. O burnos ertmės irigatoriai, turintys specialų implantų priežiūrai skirtą antgalį, leidžia išvengti bet kokių problemų ir užtikrinti nepriekaištingą implantų priežiūrą.

Kaip naudotis burnos irigatoriumi?

Jau minėjome, jog vienas esminių irigatorių pranašumų yra greitas ir labai paprastas jų naudojimas.

Burnos irigatoriai turi vandens rezervuarą. Taigi prieš naudojimą jį reikia pripildyti vandens. Tuomet įstatomas antgalis, kiekvienas naudotojas pagal savo poreikius susireguliuoja pageidaujamą slėgį ir viskas – galite valyti burnos ertmę, dantis, dantenas, tarpdančius. Specialistai rekomenduoja valant burnos ertmę šiuo prietaisu srovę pakreipti maždaug 90 laipsnių kampu link dantenų.

Dantis valykite virš praustuvo – išvengsite vandens prisitaškymo. Daugelis prietaisų vandens srovės jungiklį turi ant rankenėlės – maksimalus patogumas, jei valymo proceso metu norite pakeisti norimą srovės intensyvumą.

Jei yra poreikis, galite irigatorių naudoti su burnos skalavimo skysčiu.

Šie prietaisai labai funkcionalūs, tad norėdami, kad jis atliktų vieną ar kitą funkciją, tik pakeiskite reikiamą antgalį. O jų yra skirtingų: vieni idealiai tinka tarpdančiams valyti (tai bus standartinis antgalis), kiti skirti konkrečiai liežuvio apnašoms pašalinti, dar kiti bus nepamainomi turintiems breketus ir pan. O jei įsigysite dantų šepetėlio antgalį, užtikrinsite visapusę dantų ir burnos priežiūrą.

Burnos irigatoriai: kokį rinktis?

Šie prietaisai daugeliui yra vis dar šiokia tokia naujovė, todėl pasirinkimas kartais kelia klausimų, o kai kam tampa ir nemenku galvos skausmu. Visgi investuojate į savo sveikatą ir puikią išvaizdą, tad rinktis reikia atsakingai. Ką Jums siūlo Biomed.lt?

Vieni populiariausių – Waterpik burnos irigatoriai

Šie prietaisai yra vieni dažniausiai pasirenkamų. Jie padeda lengvai ir efektyviai užtikrinti švarą burnoje, tarpdančiuose, už breketų ir pan. Šie burnos irigatoriai lengvai pašalina maisto likučius bei apnašas net iš labai sunkiai prieinamų vietų: iš po tiltų, implantų, protezų ir pan. Tad nenuostabu, jog juos liaupsina ne tik tie, kurie tiesiog nori užtikrinti paprastą ir labai efektyvų kasdienį burnos valymą, tačiau ir tie, kurie nešioja breketus, plokšteles, kasdien vargsta siekdami puikiai išvalyti nešvarumus iš implantų, protezų. 

Waterpik irigatoriai komplektuojami su skirtingais antgaliais, maksimaliai didinančiais prietaiso funkcionalumą. Pavyzdžiui:

· giliai ir preciziškai tarpdančius valantis bei švelniai dantenas masažuojantis standartinis antgalis;
· liežuviui valyti skirtas antgalis;
· praplauti ir išvalyti dantų kišenėles skirtas antgalis (Kišenėle vadinamas danties šonas, kuriuo jis glaudžiasi prie kito danties. Tas šonas nėra lygus, jis tarsi kiek įlinkęs, o tas linkis vadinamas kišenėle. Beje, pastaroji linkusi kaupti maisto likučius ir apnašas, o paprastas dantų siūlas jų negali išvalyti);
· breketų ir protezų priežiūrai skirtas specialus ortodontinis antgalis;
· implantų priežiūrai skirtas antgalis;
· įprasto dantų šepetėlio antgalis ir kt.

Priklausomai nuo prietaiso jis gali turėti skirtingus valymo režimus, pavyzdžiui: tobulam kasdieniam valymui skirtą valymo režimą; natūraliam dantų balinimui ir švelniam dantų paviršiaus dėmių šalinimui skirtą balinimo režimą; dantenų kraujotakos stimuliavimui skirtą masažo režimą.

Rinkdamiesi prietaisą atsižvelkite į tai, kuriam laikui užtenka vandens. Pavyzdžiui, Waterpik vandens talpoje esančio vandens užtenka net ilgiau kaip minutei – tiek laiko visiškai pakaks kruopščiai išvalyti burnos ertmę. Tad rinkdamiesi prietaisą vandens rezervuaro talpą įvertinkite.

Ne mažiau svarbus ir tylus veikimas. Šiame kontekste Waterpik tikrai maloniai nustebins – itin tyliai veikiantis prietaisas neerzins ir nekels diskomforto juo naudojantis net itin ankstų rytą, kai norisi tylos, ramybės ir neretai nuotaika dar būna kiek subjurusi.

Atsiliepimai apie „Waterpik“ irigatorius.

Balinantys burnos irigatoriai

Jei Jūsų prioritetas baltesni dantys, tuomet balinantis irigatorius gali būti vienas geriausių pirkinių – negalėsite juo atsidžiaugti! Tai saugus ir nesudėtingas dantų balinimas namų sąlygomis, naudojant kokybišką, profesionalų prietaisą. Dantys balinami vandens srove, kuri šalindama pigmentines apnašas atkuria natūralų dantų baltumą. 

Kokiu principu veikia balinantis burnos irigatorius? Jo veikimas beveik niekuo nesiskiria nuo įprasto irigatoriaus, tik norint balinti dantis naudojamos specialios balinančios tabletės. Jos sumaišomos su vandeniu, o purškiama srovė šalina apnašas, padeda atkurti natūralų dantų baltumą, taip pat kartu nepriekaištingai išvalo tarpdančius ir padeda palaikyti sveiką dantų ir dantenų būklę.

Belaidžiai burnos irigatoriai – švarai visur ir visada

Bevieliai irigatoriai labai populiarūs tarp tų, kurie mėgsta komfortą, gyvena aktyvų gyvenimą, mėgsta keliauti ir visada pasirūpinti higiena bei švara. Asortimente turime puikiems prekių ženklams atstovaujančius bevielius burnos irigatorius, pavyzdžiui, Vitammy, Waterpik.

Nors palyginti su įprastais burnos irigatoriais, bevieliai yra kur kas kompaktiškesni, funkcionalumu jie toli gražu nenusileidžia didesnių gabaritų prietaisams. Belaidžiai burnos irigatoriai taip pat labai gerai pašalina maisto likučius ir dantų apnašas nuo dantų, dantenų ir iš sunkiai pasiekiamų vietų. Jie efektyviai išvalo tas vietas, kurių nepasiekia dantų šepetėlis. Tokius irigatorius išbandžiusieji teigia, kad tai yra vienas iš veiksmingiausių, patogiausių ir greičiausių būtų užtikrinti burnos higieną bei gerą dantų ir dantenų būklę. Prietaisas ypač pasiteisina valant tarpus tarp dantų, dantų kišenėles.

Bevielis irigatorius turi aukštą slėgį, todėl nepriekaištingai pašalina nešvarumus ir puikiai tinka naudoti tiems, kurie turi breketus, protezus, tiltelius. Kalbant apie šio tipo prietaisų privalumus neabejotinai sąrašo viršuje puikuojasi maksimalus patogumas – jokių laidų, aparatas nesunkus ir itin patogiai valdomas. Papildomas privalumas, jei drauge komplektuojamas ir antgalių stovas – pastarieji visuomet bus savo vietoje, nepasimes.

Rinkdamiesi prioritetą teikite geresnes charakteristikas turinčiai baterijai – ilgiau naudositės prietaisu po krovimo. Labai didelis privalumas – galimybė krauti per USB laidą.

Pasirinkite atsparų vandeniui aparatą ir juo galėsite naudotis maudydamiesi vonioje ar duše – efektyvus laiko taupymas, kai vienu metu galite atlikti kelis veiksmus.

Belaidis burnos irigatorius mėgiamas tų, kurių vonios kambariai maži ir įprastam prietaisui vietos nėra. Dar tokie belaidžiai prietaisai yra nepamainomi keliautojams – tokio tipo irigatorius leis kelionės metu pasirūpinti nepriekaištinga burnos higiena.

Atsiliepimai apie „VITAMMY“ irigatorius.

Vaikiški burnos irigatoriai

Vaikų dantukai yra ta tema, kuria galima kalbėti labai daug. Jų priežiūra turi rūpintis tėveliai, drauge mokydami savo atžalas ir diegdami jiems dantukų priežiūros principus bei akcentuodami jos svarbą. Tačiau yra ir kita medalio pusė – mažieji ne visada noriai kas rytą ir vakarą valo dantukus. Tad burnos irigatorius vaikams bus tobulas variantas: pirmiausia, jis užtikrins vaiko dantukų švarą, burnos higieną, saugos ir tausos dantenas, o antra, spalvingas, įdomus prietaisas vaikams kelia smalsumą ir norą jį išbandyti, juo naudotis, todėl tai bus puiki motyvavimo priemonė. Nenustebkite, jei valyti dantukus vaikas norės ir daugiau nei porą kartų per dieną.

Nuo šiol vaiko dantų valymas bus smagus ir efektyvus! Vaikiškas irigatorius ypač tiks tiems vaikučiams, kurie negali naudoti dantų siūlo, taip pat prietaisas nepamainomas nešiojantiems breketus.

Mūsų asortimente esantys irigatoriai vaikams pasižymi labai paprastu ir patogiu valdymu, lengvu slėgio reguliavimu, patogioje pozicijoje esančiu įjungimo bei išjungimo mygtuku.

Rinkdamiesi irigatorių vaikui atkreipkite dėmesį, nuo kelių metų naudoti yra skirtas konkretus prietaisas.

Paprastai vaikiški burnos irigatoriai komplektuojami su klasikiniu antgaliu, kuris skirtas valyti dantukus bei tarpdančius, ir su ortodontiniu antgaliu, padėsiančiu palaikyti švarą nešiojantiems breketus.

Siūlome vaikiškų irigatorių, kurie komplektacijoje turi žaismingų, linksmų, spalvingų lipdukų, skirtų aparato korpusui papuošti – vaikas pats pasirūpins dizainu, todėl dantų valymas bus dar patrauklesnis procesas!

Dar vienas geras pasirinkimas patogumo mėgėjams – SoWash burnos irigatoriai

Funkcionalumas: puikiai išvalyti tarpai tarp dantų, pašalintos dantų apnašos, nepriekaištingas implantų, breketų, tiltelių išvalymas, dantenų masažas, burnos skalavimas, išvalomos net itin sunkiai pasiekiamos vietos, prie kurių neįmanoma „prieiti“ su tarpdančių siūlu ir / ar dantų šepetėliu.

Vienas iš šio prekės ženklo irigatorių privalumų – tiesioginis pajungimas prie vandens čiaupo bei tai, kad nereikia baterijų ar elektros lizdo. Maksimalus patogumas ir nereikia rūpintis dėl vandens kiekio. Negana to, prietaiso naudojimas bus labai paprastas, galėsite pagal savo poreikius kontroliuoti srovės stiprumą, vandens temperatūrą. Verta paminėti ir tai, kad irigatorius veiks labai tyliai.

Atsiliepimai apie „SoWash“ irigatorius.

Šioje kategorijoje yra ir kitų prekių:

· irigatoriams skirti priedų rinkiniai;
· įvairūs antgaliai: standartiniai, ortodontiniai, liežuviui valyti, dantų šepetėlio ir kt.;
· balinimo tabletės;
· sinusams plauti skirti antgaliai ir kt.

Kur pirkti kokybišką burnos irigatorių?

Dantys ir burnos higiena yra glaudžiai susiję su bendra sveikata ir savijauta, taip pat, žinoma, su įvaizdžiu. Tad jei ieškote burnos irigatoriaus, prioritetą teikite aukštai kokybei, patikimiems gamintojams. Tokius irigatorius rinkitės mūsų asortimente.

BioMed.lt galite išsirinkti Jums tinkamiausią burnos plovimo irigatorių – kiekvienas jų skiriasi valymo režimais, veikimo ar maitinimo būdu (gali būti bevielis, maitinamas baterija ir t.t.), komplektacija, antgaliais ar kitomis funkcijomis. Mes platiname tokių gamintojų kaip Waterpik, Aquapick, Visiomed, SoWash irigatorius, apie kuriuos mus pasiekia tik geriausi atsiliepimai.

Irigatorius burnos priežiūrai – tai patikimas įrankis palaikyti tobulą savo dantų higieną. Mūsų kataloge kiekvienas burnos higienos irigatorius gali užtikrinti optimalią švarą dantenose ir net dantų baltumą. Užsisakykite internetu norimą įrankį burnos švarai puikia kaina, nes mes reguliariai siūlome akciją šioms prekėms. Pirkti mūsų el. parduotuvėje labai patogu, negana to, tai geras būdas efektyviai taupyti savo brangų laiką.

Populiariausios paieškos

Susiję straipsniai

„Waterpik“ irigatorius – tobuliems dantims
Burnos higienos priemonės, kurios privalo būti Jūsų namuose
Tinkamos dantų priežiūros priemonės - kelias į sveiką ir gražią šypseną
Dantų akmenų šalinimas namuose
Geriausi irigatoriai: techninių savybių apžvalga